Övriga aktiviteter

Det finns en underbar fin natur i form av dramatiska bergsbranter, gammal barrskog, myrar och bäckar. Ånnaboda erbjuder ett härligt vildmarksliv för hela familjen, det finns allt från både korta och längre leder för vandring och mountainbike till discgolf, padel, bad och fiske.

Endast 2 mil från Ånnaboda ligger Örebro, med goda shoppingmöjligheter, Wadköping med sina äldre trähus och gårdar där ni hittar museer, utställningar, café, bageri och butiker. Ni kan få en oförglömlig dag med hela familjen i upplevelsebadet Gustavsvik, Sveriges största badäventyr. Om ni är intresserade av historia kan ni gå med på en guidad visning på Örebro slott, som är en medeltida byggnad med kunglig elegans.

En mil söder om Örebro hittar ni Marieberg handelsområde, med Mariebergs Galleria med nära 100 butiker och matställen och är därmed ett av Sveriges största köpcentrum.

Åker ni ca 3,5 mil norrut kommer ni till Nora som är en av Sveriges bäst bevarade trästäder med mysiga butiker. Där kan ni njuta av den berömda och goda noraglassen, upptäcka veteranjärnvägen och dess historia eller ta en tur med ångloket.

Besök gärna www.visitorebro.se för mer information om vad Örebro har att erbjuda.